Aanbod Interactief theater Relationele zorg GGZ, ontwikkeld in opdracht van MIND

In 2018 heeft het Toetstheater een interactieve theatervoorstelling ontwikkeld in nauwe samenwerking met de werkgroep Relationele Zorg van MIND. MIND is de koepel van patiënten- en familie-organisaties in de psychiatrie.

Mensen met een psychische kwetsbaarheid, afhankelijk van zorg vanuit de GGZ, willen een hulpverlener die naast en achter hen staat. Ook de inbreng van familie en naasten doet ertoe. Hoe vanzelfsprekend is dit in de praktijk?

Het Toetstheater onderzoekt op open en humoristische wijze ervaringen en inzichten, perspectieven en dilemma’s. Hoe versterken we de samenwerking? Wat staat er in de weg? Wat wil je veranderen? Er is werk aan de winkel voor de deelnemers in de zaal. Het Toetstheater daagt voortdurend uit tot perspectiefwisseling in de hulpverleningstriade, vanuit de vraag ‘wie kan ik voor jou zijn? ’

In drie succesvolle try outs is deze voorstelling herkenbaar en toegankelijk gebleken voor studenten, cliënten, hun naasten en behandelaars. Voor de try outs was het Toetstheater in oktober en november 2018 welkom bij 4e jaars studenten Sociaal Werk van Hogeschool Ede, op de familie- en naastendag van MIND, en tenslotte bij Lister. In het publiek waren cliënten, naasten én behandelaars vertegenwoordigd. Kijk ook eens bij de referenties op onze website www.toetstheater.nl

Hoe kan ik een optreden boeken?

Je kunt een interactieve voorstelling boeken voor de speciale projectprijs van € 1.250 excl BTW/ € 1422,50 incl BTW. Hier komen nog reiskosten bij á € 0,19 per km.

Voor dit tarief biedt het Toetstheater een voorstelling van 1,5 uur, met twee sketches die uit de try outs zijn voortgekomen. De try outs hebben een drietal sketches opgeleverd, een vierde is op komst. Er wordt ‘spelenderwijs’ doorontwikkeld:

  • Behandelaar wil voor cliënt een uitzondering maken, maar wordt door collega herinnerd aan regels en afspraken. Hoe vanzelfsprekend is het eigenlijk om buiten de kaders te denken?
  • Naaste zoekt nog naar haar plek in de triade cliënt- naaste – hulpverlener. Hoe lukt dat?
  • Overbelaste mantelzorger vindt het tijd worden om voor zichzelf te gaan zorgen. Hoe bespreek je dit in de triade cliënt,naaste en behandelaar ?

De keuze van sketches gaat in overleg. Daarbij kijken we naar: Wie komen er? Waarom wil je dit organiseren? Waar hoop je op? En uiteraard de invulling: Welke twee sketches sluiten het beste aan? Kleine aanpassingen voor beter maatwerk nemen we mee in het basistarief, voor extra wensen staat het Toetstheater open, maar zullen wij – altijd in overleg- extra tarief in rekening brengen.

Voor meer info over sketches en boekingsmogelijkheden kun je terecht bij Enny Keiren, discussieleider en front office van het Toetstheater, te bereiken via info@ennykeiren.nl of 0629129081